Lussekalas!
Här kommer en lussekattsbomb!
Jag vet att jag är lite sen, men eftersom min dator var trasig har jag haft svårt att blogga under december. Bilderna är från när min kära vän Emma kom hem till mig och julbakade. Vi bakade tre sorters lussebullar (vanliga kringlor, saffransbullar med vitchoklad samt med mandelmassa) och kola med lime smak medan vi drack vin och lyssnade julmusik för fullt. Jag tyckte att lussekatterna med vit choklad blev godast, så därför tänkte jag bjuda på receptet på dessa här på bloggen. Det kanske känns lite tråkigt nu när julen är över och det är sista dagen på året, men då har ni ju till nästa jul :)
Saffransbullar med vit choklad:
Ingrediender:
- Kesella naturell 250g
- 1g Saffran
- 1,5 dl socker
- 1 tsk stött kardemumma
- 1/2 tsk salt
- 13-18 dl vetemjöl
- 50g jäst
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 100g vitchoklad
Hur gör man?
Smula jäst i en bunke. Smält smöret och blanda med mjölk. Känn efter så att det är fingervarmt och häll det sedan över jästen och vispa. Blanda sedan i kesella, saffran, socker, salt och mjöl. Sätt ugnen på 225 grader. Låt degen gäsa ca. 30 minuter. Kavla ut degen, bred på rikligt med smör, strö lite socker. Riv vit choklad, strö över degen. Rulla ihop den, skär ganska tunna bitar, lägg i formar. Låt gäsa ca. 30 min. Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda i ca 5-10 min.
Hoppas det ska smaka!